Till senaste kommentaren

Hur går det till vid digitala lägenhetsvisningar vid Wallenstams nyproduktioner?

Jag står i er bostadskö och har anmält mig till en digital lägenhetsvisning. Undrar lite hur det går till?

Kommentarer

 • Hej Lisa och tack för din fråga!

  Med anledning av coronaviruset vill vi göra vårt för att minska risken för spridning. Därför har vi beslutat att inte ha några vanliga visningar vid uthyrning av våra nyproduktioner. Vi kommer istället ha digitala visningar. Så här går det till:
  1.  Alla som står i vår bostadskö och har anmält sitt intresse för området som är aktuellt för uthyrning får ett mejl när det är dags att anmäla sitt intresse för det aktuella projektet. .Det är inte först till kvarn som gäller utan allt går på kötid.
  2. Är man intresserad av projektet måste man logga in på Mina Sidor och anmäla sitt intresse innan slutdatumet passerat. Slutdatumet finns angivet i mejlet samt inne på Mina Sidor.
  3. Efter att svarsdatumet för intresseanmälan passerat får de som anmält sitt intresse mejl lägenhetsvisning. Vill man komma på visningen måste man logga in på Mina Sidor och klicka i " Ja, jag kommer på visning". Detta måste alltså göras även vid digitala lägenhetsvisningar.
  4. De som tackat ja till lägenhetsvisning får även information via mejl att den digitala visningsfilmen lagts upp på vår hemsida. På hemsidan finns även information om planlösningar, preliminär hyra och annan information som kan vara bra att känna till. Filmen ligger synlig på vår hemsida för alla men det är alltså enbart de som tackat ja till lägenhetsvisningen inne på Mina Sidor som är med i uthyrningsprocessen och har chans på att bli erbjuden en lägenhet.
  5. Efter att datumet för den digitala lägenhetsvisningen passerat skickas ett nytt mejl ut där man blir ombedd om att rangordna sina lägenhetsval inne på Mina Sidor. Detta får alla som tackat ja till att vara med på lägenhetsvisningen göra. 
  6. När sista datumet för rangordningen av lägenheter passerat fortsätter uthyrningsprocessen av lägenheterna.
  7. För varje lägenhet kikar man på de som anmält sitt intresse för den aktuella lägenheten och den med längst kötid blir kontaktad med frågan om hen är fortsatt intresserad. I så fall blir den personen ombedd att göra en lägenhetsansökan och skicka in olika intyg till oss. Om inte våra uthyrningskriterier uppfylls går frågan vidare till den med näst flest ködagar. Så här fortgår processen tills alla lägenheter är uthyrda. Därför kan det ta ett tag innan alla får besked om ens ködagar räckt till eller inte.
  Söker du via bostadsförmedlingen i Stockholm eller Uppsala?
  Om du blivit inbjuden till digitalvisning via Bostadsförmedlingen i Stockholm eller Uppsala så följer du instruktionerna som finns på deras respektive hemsidor.
  Annica
  (Uppdaterad )
 • Hej ! Får alla som tackat ja till digitalvisning rangordna lägenheter ?
 • Hej Eliza,

  Tack för din fråga! Ja alla som tackat ja till digital lägenhetsvisning får även rangordna sina lägenhetsval.

  Önskar dig lycka till med ditt lägenhetssökande!

  Vänlig hälsning,
  Annica

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.