Till senaste kommentaren

Kan man ha både autogiro och e-faktura samtidigt?

Jag har tidigare haft autogiro och har nu anmält mig till e-faktura istället. Jag skulle just sätta mig och betala räkningar, däribland hyran via e-fakturan som jag fått till min internetbank. Upptäckte då att ni redan dragit hyran via autogiro! Varför gör ni så? Vad ska jag göra nu?


Kommentarer

 • Hej Martin,

  Tack för att du kontaktat vårt kundforum med din fråga. Jag ska försöka förklara vad som har hänt.

  Man kan säga att autogiro är ett betalningssätt på vilket du har valt att betala din hyra. Du kan alltså välja att betala via bankgiro, plusgiro eller autogiro. Autogiro är en smidig lösning då betalningen sker automatiskt via bankgirocentralen.

  E-faktura är ett faktureringssätt på vilket du väljer att få din hyresavi. Du kan välja att få den i pappersform, via e-post eller som en elektronisk faktura direkt till din internetbank.

  Eftersom autogiro är ett betalningssätt och e-faktura är ett faktureringssätt kan man alltså rent tekniskt ha både autogiro och e-faktura på samma avtal samtidigt. Detta är inget vi rekommenderar utan om man har ett aktivt autogiro och önskar ha e-faktura istället bör man därför alltid kontakta sin bank och avsluta sitt autogiro. Detta för att minska risken att hyran blir dubbelbetald.

  Hoppas att detta svar ger en förklaring till varför hyran blev dragen via autogiro trots att du registrerat dig för e-faktura. Annars är du alltid välkommen att kontakta oss på nytt!

  Lena

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.