Tips på vad du kan göra om det är för varmt i din lägenhet

Om det under vår-och sommarmånaderna är högre temperaturer är vanligt medför detta att även inomhustemperaturen stiger. Vi på Wallenstam har full förståelse för att det blir besvärligt när innertemperaturen blir högre än normalt och gör allt vad vi kan för att se till att ventilationen alltid ska fungera optimalt.

Det finns några enkla medel du kan ta till för att påverka din inomhustemperatur:

  • Stäng fönster dagtid och dra för gardiner. Du kan också hänga ljusa lakan för fönstren om de vanliga gardinerna inte räcker till.
  • Rengör frånluftsventilerna i kök och badrum med en  liten borst eller allra bäst med dammsugaren.
  • Vädra nattetid då utomhustemperaturen är lägre. Öppna innerdörrar under dagen, till och med garderobsdörrar och köksluckor, det gör att dagshettan inte lagras och att det går snabbare att få svalt på kvällen. Spreja ett lakan med kallt vatten, häng det sedan för ett öppet fönster, så kommer vinden som passerar in genom fönstret att kylas ner.
  • Undvik all form av varmt vatten och ånga. Duscha inte för varmt, diska inte och vänta med att tvätta och laga varm mat tills det svalnat ute.
  • Stäng av datorn samt stand-by-läge på Tv:n när de inte används.
  • Fyll en grund skål med mycket is. Ställ skålen framför en fläkt (om du har en) och dra igång den, i takt med att isen avdunstar kommer luften i rummet att kylas ner.
Wallenstam AB Rapportera olämpligt innehåll

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.