Till senaste kommentaren

För dig som flyttar in i Norrgårdshusen januari-februari 2020

Här har vi samlat information som kan vara bra för dig som flyttar in i Norrgårdshusen under januari-februari 2020.

Var hittar jag mitt miljörum?
Miljörum för källsortering finns på Norrgårdshöjden 2 vid garaget. Där kan du sortera plastförpackningar, metallförpackningar, färgat- och ofärgat glas, pappersförpackningar och tidningar.
Hushållssopor och matavfall ska slängas i kassunerna utanför miljörummet. Matavfallskorg och matavfallspåsar finns att hämtas i miljörummet.

För att komma in i miljörummet använd samma bricka som ni har till porten och övriga utrymme.

Vid inflyttning kommer det att finnas en container för grovsopor. Containern kommer att stå i närheten av miljörummet och garaget, mellan Norrgårdshöjden 1 och 6. Där kan du slänga emballage eller liknande. Meddela oss gärna om containern är full. Det är inte tillåtet att ställa saker utanför containern.

Tappventilen på köksblandaren-Norrgårdshöjden 8
Som ett led i Wallenstams hållbarhetsarbete har vi monterat en vattenbesparande tappventil på kökskranarna i lägenheterna på Norrgårdshöjden 8. Tappventilerna lyser rött när man har spolat varmvatten som är över 40 grader i mer än 20 sekunder. Detta som en vänlig påminnelse för att göra användaren uppmärksam på sitt användande av varmvattnet. Vår förhoppning är att den ska hjälpa dig att minska dina energikostnader och samtidigt göra en insats för miljön.

Rökfritt boende
Norrgårdshusen är ett rökfritt boende. Utöver själva lägenheten är det även rökfritt på gemensamma utrymmen, gård, balkong, uteplats och garage. På vår hemsida kan du läsa mer om rökfritt boende 

Tagg dygnet runt
För att komma in i fastigheten behöver du använda din tagg. Det finns ingen kod för att komma in i porten.

Besökare kan använda porttelefonen som kopplas till ditt telefonnummer. Du kan då öppna åt dem via din telefon. Porttelefonens funktion är avstängd mellan kl 21.00-07.00, under den tiden får dina besökare slå in hela telefonnumret för att ringa upp dig.

Access till cykelrum har du redan på dina taggar men för att få access till barnvagnsrummet behöver du kontakta vår kundservice.

Inflyttningsservice
Om du önskar boka inflyttningsservice så gör du det genom att kontakta Kundservice Erbjudandet gäller vi ett tillfälle och det måste bokas senast två veckor efter inflytt.

Varför ser lampkontakterna annorlunda ut?
Den 1 april 2019 började en ny EU-standard för lamputtag och lampkontakter att gälla. Målet är att alla uttag och kontakter till taklampor ska se likadana ut i hela Europa och vara jordade. Detta innebär att man enligt lag måste använda DCL (den nya standarden för lampstickproppar och uttag) i alla nya installationer. Därför har alla uttag för taklampor som installerats (både i nyproducerade lägenheter och i gamla lägenheter) från och med den 1 april 2019 den nya EU-standarden.

Finns det lampor att köpa som passar till de nya DCL-uttagen? 

Det ska gå att hitta, men det kan också vara så att er butik inte har börjat tillverka lampor för den nya standarden än.  

Hur gör jag om jag vill använda mina gamla lampor? 

Då behöver lampkontakten på din gamla lampa bytas ut mot en ny lampkontakt (dessa går att köpa på t.ex. Kjell och Company). Om du har kunskapen som krävs kan du göra bytet själv, annars får du ta hjälp av en elektriker.

Borra inte i kaklet
Det är inte tillåtet att borra i eller göra någon typ av håltagning i kaklet eller fogarna i badrum eller kök. Bryter man tätskiktet kan det orsaka fuktskador. Tips är att använda sig av det sortiment som har sugproppar.

Sprickor i vägg- och takvinklar

Under de första två åren kan det uppstå sprickor i vägg- och takvinklar. Det beror på att huset sätter sig och dessa kommer att åtgärdas vid tvåårsbesiktningen. 

Har du frågor eller behöver du göra en felanmälan?
Om du har generella frågor får du gärna ställa dem här i vårt forum. Du är också välkommen att kontakta vår Kundservice där du även kan lämna din felanmälan. På vår hemsida hittar du kontaktuppgifter till vår Kundservice.


Välkommen till oss, hoppas du ska trivas!
Wallenstam AB Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.