För dig som flyttar in på Parkstråket 1 under augusti

Här har vi samlat information som kan vara bra för dig som flyttar in i Parkstråket 1 under augusti 2020

Var hittar jag mitt miljörum?
Miljörummet kommer bli klart under hösten 2020 och fram tills dess kommer det finnas kärl för hushållssopor och restavfall utomhus vid gaveln på Örnens väg 5. För källsortering av tex plastförpackningar, metallförpackningar, färgat och ofärgat glas, pappersförpackningar och tidningar hänvisar vi till närmaste återvinningsstation som finns vid Örnens väg 58 alternativt Tuvvägen/Gamla Nynäsvägen.

Under tiden för inflyttning placerar vi en container för grovsopor där du kan slänga emballage och liknande. Containern kommer stå på gaveln vid Örnens väg 5. För att öppna containern använder du din lägenhetsnyckel. Det är inte tillåtet att ställa saker utanför containern så meddela oss gärna om containern är full.

Rökfritt boende
Det är ett rökfritt boende. Utöver själva lägenheten är det även rökfritt i gemensamma utrymmen, gård, balkong, uteplats och garage. På vår hemsida kan du läsa mer om rökfritt boende 

Tagg dygnet runt
För att komma in i fastigheten behöver du använda din tagg. Det finns ingen kod för att komma in i porten.

Besökare kan använda porttelefonen som kopplas till ditt telefonnummer. Du kan då öppna och släppa in dem via din telefon. Porttelefonens funktion är avstängd mellan kl 21.00-07.00 så under den tiden får dina besökare slå in hela telefonnumret för att ringa upp dig.

Access till cykelrum har du redan på dina taggar, dock är cykelrummet inte färdigställt förrän senare under hösten. För att få access till barnvagnsrum, kontaktar du vår kundservice.

Inflyttningsservice
Om du önskar boka inflyttningsservice så gör du det genom att kontakta Kundservice. Erbjudandet gäller vid ett tillfälle och det måste bokas senast två veckor efter inflyttning.

Varför ser lampkontakterna annorlunda ut?
Den 1 april 2019 började en ny EU-standard för lamputtag och lampkontakter att gälla. Målet är att alla uttag och kontakter till taklampor ska se likadana ut i hela Europa och vara jordade. Detta innebär att man enligt lag måste använda DCL (den nya standarden för lampstickproppar och uttag) i alla nya installationer. Därför har alla uttag för taklampor som installerats (både i nyproducerade lägenheter och i gamla lägenheter) från och med den 1 april 2019 den nya EU-standarden.

Finns det lampor att köpa som passar till de nya DCL-uttagen? 

Det ska gå att hitta, men det kan också vara så att er butik inte har börjat tillverka lampor för den nya standarden än.

Hur gör jag om jag vill använda mina gamla lampor? 

Då behöver lampkontakten på din gamla lampa bytas ut mot en ny lampkontakt (dessa går att köpa på t.ex. Kjell och Company). Om du har kunskapen som krävs kan du göra bytet själv, annars får du ta hjälp av en elektriker.

Borra inte i kaklet
Det är inte tillåtet att borra i eller göra någon typ av håltagning i kaklet eller fogarna i badrum eller kök. Bryter man
tätskiktet kan det orsaka fuktskador. Tips är att använda sig av det sortiment som har sugproppar.

Sprickor i vägg- och takvinklar
Under de första två åren kan det uppstå sprickor i vägg- och takvinklar. Det beror på att huset sätter sig och dessa kommer att åtgärdas vid tvåårsbesiktningen.


Har du frågor eller behöver du göra en felanmälan?
Om du har generella frågor får du gärna ställa dem här i vårt forum. Du är också välkommen att kontakta vår Kundservice där du även kan lämna din felanmälan. På vår hemsida hittar du kontaktuppgifter till vår
Kundservice.

Välkommen till oss, hoppas du ska trivas!

Wallenstam AB Rapportera olämpligt innehåll

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.