För dig som flyttar in på kvarter Rosengången i december

Här har vi samlat information som kan vara bra för dig som flyttar in i kvarter Rosengången under december 2020

Var hanterar jag mina sopor och återvinning?
Vid kvarteret Rosengången finns sopsug utanför entrén för biologiskt avfall (matavfall) och restavfall.
Du öppnar sopsugen genom att använda din bricka/tagg.
Vid markparkeringen finns även en återvinningsstation för bland annat glas, tidningar, plast osv.

Mellan 27 nov - 15 dec kommer det finnas container uppställd utanför området där man kan slänga emballage från flytten. Kontakta kundservice om du glömt koden.

Rökfritt boende
Det är ett rökfritt boende. Utöver själva lägenheten är det även rökfritt i gemensamma utrymmen, gård, balkong, uteplats och garage. På vår hemsida kan du läsa mer om rökfritt boende 

Tagg dygnet runt
För att komma in i fastigheten behöver du använda din tagg. Det finns ingen kod för att komma in i porten.

Besökare kan använda porttelefonen som kopplas till ditt telefonnummer. Du kan då öppna och släppa in dem via din telefon. Porttelefonens funktion är avstängd mellan kl 21.00-07.00 så under den tiden får dina besökare slå in hela telefonnumret för att ringa upp dig.

OBS! Mellan 27 november och 15 december kommer dörrautomatiken till entrédörrarna vara avstängda. Detta för att skydda dörrautomatiken under inflyttningsperioden. När du flyttar in får du ställa en kartong eller liknande för att hålla den öppen.
När du är klar med din inflytt se till att entrédörren är ordentligt stängd så ingen obehörig kommer in.

Inflyttningsservice
Om du önskar boka inflyttningsservice så gör du det genom att kontakta vår handyman Lasse via det telefon nummer du fått i utskickat infobrev. Kontakta Lasse den 7 december kl 08.00-10.00 samt den 8 december kl 08:00-10.00.
Kontakta kundservice om du tappat bort hans nummer.
Erbjudandet gäller vid ett tillfälle och begränsat till en timme per lägenhet.
Tänk på att ha det material till hands som behövs för saker du vill ha utfört.


Varför ser lampkontakterna annorlunda ut?
Den 1 april 2019 började en ny EU-standard för lamputtag och lampkontakter att gälla. Målet är att alla uttag och kontakter till taklampor ska se likadana ut i hela Europa och vara jordade. Detta innebär att man enligt lag måste använda DCL (den nya standarden för lampstickproppar och uttag) i alla nya installationer. Därför har alla uttag för taklampor som installerats (både i nyproducerade lägenheter och i gamla lägenheter) från och med den 1 april 2019 den nya EU-standarden.

Finns det lampor att köpa som passar till de nya DCL-uttagen? 

Det ska gå att hitta, men det kan också vara så att er butik inte har börjat tillverka lampor för den nya standarden än.

Hur gör jag om jag vill använda mina gamla lampor? 

Då behöver lampkontakten på din gamla lampa bytas ut mot en ny lampkontakt (dessa går att köpa på t.ex. Kjell och Company). Om du har kunskapen som krävs kan du göra bytet själv, annars får du ta hjälp av en elektriker.

Borra inte i kaklet
Det är inte tillåtet att borra i eller göra någon typ av håltagning i kaklet eller fogarna i badrum eller kök. Bryter man
tätskiktet kan det orsaka fuktskador. Tips är att använda sig av det sortiment som har sugproppar.

Sprickor i vägg- och takvinklar
Under de första två åren kan det uppstå sprickor i vägg- och takvinklar. Det beror på att huset sätter sig och dessa kommer att åtgärdas vid tvåårsbesiktningen.

Har du frågor eller behöver du göra en felanmälan?
Om du har generella frågor får du gärna ställa dem här i vårt forum. Du är också välkommen att kontakta vår Kundservice där du även kan lämna din felanmälan. På vår hemsida hittar du kontaktuppgifter till vår Kundservice.

Välkommen till oss, hoppas du ska trivas!
Wallenstam AB (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.