Samlade länkar med tips på hjälp i just din kommun

Här har vi samlat länkar till olika hemsidor som erbjuder hjälp med anledning av Coronaviruset i just din kommun.


Kommuner i Göteborgsområdet

 • Göteborgs Stads hemsida - Här kan du läsa samlad information kring coronaviruset. Du kan även anmäla att du behöver hjälp eller att du har möjlighet att hjälpa andra.
 • Mölndals stads hemsida - Här kan du läsa samlad information från Mölndals Stad med anledning av coronaviruset.
 • Partille Kommuns hemsida - Här kan du läsa samlad information från Mölndals Stad med anledning av coronaviruset.
 • Härryda Kommuns hemsida - Här kan du läsa samlad information från Härryda kommun med anledning av coronaviruset.

Kommuner i Stockholm och Uppsala området


Övriga hjälporganisationer
 • Röda Korsets hemsida - Röda Korset samordnar hjälpinsatser i de kommuner där det finns volontärer. Här kan du även anmäla dig som volontär.
 • Svenska Kyrkans hemsida- Här kan du få stöd på olika sätt. Du kan söka på din kommun för att se vad som erbjuds i just ditt område.
 • Stockholms Stadsmission- Här finns samtalsgrupper via telefon för äldre.
 • BRIS - Att prata med barn om coronaviruset. Just nu är det många barn som är oroliga och har frågor om
  viruset och vad som händer i Sverige och världen. Det är viktigt att alla vuxna tar sig tid att lyssna på barn nu. Vår samarbetspartner BRIS har tagit fram några tips på hur du pratar om Corona på ett bra sätt utan att skapa oro.
 • Maskrosbarn- Maskrosbarn är en barnrättsorganisation som stöttar barn till föräldrar som har ett missbruk, mår psykiskt dåligt eller som utsätter dem för våld. 5-6 barn i varje klass har det jobbigt hemma, när skolor och fritidsaktiviteter stängs blir dessa barn extra utsatta. Några tips på hur du som vuxen kan stötta barn i din närhet: 
  • Se barnen i din närhet; våga fråga hur de mår och hur de har det hemma. Kan du hjälpa till med något? Har barnen koll på vad som pågår, vill de prata om det?
  • Tipsa om Maskrosbarns internetstöd; chatt och coach online. Chatten har öppet söndag till torsdag kl. 20-22. Från och med måndag vecka 15 kommer chatten ha utökade öppettider mellan kl. 14-16 måndag-fredag.
 • Huskurage - Huskurage arbetar för att förebygga och förhindra våld i nära relationer genom att ge grannar verktyg att agera. Med anledning av utbrottet av coronaviruset så lever många vuxna nu med en större oro för vilka privata, ekonomiska, och samhälleliga konsekvenser coronaviruset för med sig. Det i sig påverkar många (redan utsatta) barn. Huskurage har därför tagit fram material som dels riktar sig direkt mot barn och unga och dels mot vuxna.
Känner du dig otrygg hemma? - Kriscenter och socialjour Göteborg

Känner du dig otrygg hemma? Blir du eller någon du känner hotad, kontrollerad eller slagen? Det finns hjälp att få. Telefonnummer till kontaktcenter och socialjour samt mer information hittar du i dessa filer:


Wallenstam AB (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.