Till våra bostadshyresgäster med anledning av coronaviruset

Vi tar situationen med covid19 - det nya coronaviruset på största allvar och följer alla rekommendationer från myndigheterna för att förhindra vidare smittspridning och har infört försiktighetsåtgärder för våra kunders och medarbetares hälsa. 

Detta påverkar våra rutiner och arbetssätt framöver och vi kommer att iaktta extra försiktighet för att inte få eller sprida smitta. Vi vill uppmana alla i våra fastigheter att följa Folkhälsomyndighetens råd. 

Vad gör vi på Wallenstam?

 • Vi är alltid måna om att städningen i våra fastigheter sköts på ett bra sätt och nu under dessa tider lägger vi extra fokus på ledstänger, tryckknappar, dörrhandtag och andra kontaktytor. Det är ändå väldigt viktigt att alla är noga med handhygienen och tvättar händerna noga och ofta samt att man hostar och nyser i armvecket.

 • Samtliga fastighetsskötare, samarbetspartners och Wallenstams personal ska hålla sig hemma vid minsta sjukdomssymptom för att skydda dig som hyresgäst och minska risken för spridning av Coronaviruset. Vi ber därför om ditt överseende med att handläggningstider och eventuella åtgärder kan ta längre tid än vanligt då personalläget kan komma att bli ansträngt under en tid.

 • Vi har uppmanat alla våra samarbetspartners att ta kontakt med våra hyresgäster inför bokade möten så att
  ni kan ha en gemensam avstämning huruvida det inbokade mötet ska genomföras eller skjutas upp.

 • Vi har under en tid även valt att stänga våra receptioner. Kontakta oss gärna via mejl och telefon. 

Vad kan du som boende göra?

 • Har du eller någon i ditt hushåll minsta sjukdomssymptom boka om eventuellt inbokade tider med fastighetsskötare, samarbetspartners eller Wallenstams personal.
 • Hembesök kan bidra till smittspridning, vänta därför med felanmälningar som inte är akuta.
 • Har du ett fel i lägenheten av mycket akut karaktär, såsom  vattenläckor, vitvaror som gått sönder, helt stopp
  i toalettstolen, stigande avloppsstopp eller strömavbrott ber vi dig informera om eventuella sjukdomssymptom i samband med din felanmälan så vi har med oss det i beaktande inför åtgärd av felet.
 • Stanna hemma om du är sjuk och undvik att vistas i gemensamma utrymmen i fastigheten i så stor utsträckning som möjligt, till dess att du blivit frisk och har varit symptomfri i två dygn.
 • Är du frisk och inte tillhör en riskgrupp kanske du har möjlighet att hjälpa en granne som behöver din hjälp? Använd i så fall gärna den lapp vi tagit fram och satt upp i trapphuset. Det finns även många grupper som erbjuder sin hjälp via sociala medier.

Självklart gör vi vårt bästa för att hantera denna speciella situation vi alla befinner oss i. Besök gärna vår hemsida där vi uppdaterar våra handlingsplaner kontinuerligt.

Tillsammans kan vi alla bidra - tack för ditt samarbete!
Wallenstam AB (Uppdaterad ) Rapportera olämpligt innehåll

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.