Välkommen till Kallebäcks Terrasser och Kv. Utsikten

Inflyttning sker enligt inflyttningsschema
Vad kul att du ska flytta in i Kv. Utsikten! Vi kan tänka oss att du ser mycket fram emot det vilket också dina grannar gör. Vi vill därför påminna om att det är väldigt viktigt att du flyttar in på den inflyttningstid du har fått. Inflyttningsschemat sträcker sig mellan 1-15 februari. Det finns tre olika inflyttningszoner beroende på vilken adress du ska flytta till. Du ska ha fått ett separat mejl med information om vilken inflyttningszon som gäller för dig. Du får enbart ha din flyttbil på angiven plats under din inflyttningstid. Ytan får inte användas som parkering (varken av flyttbil eller personbil) övrig tid.

Tack för att du respekterar inflyttningsschemat så att alla får en bra start!

Karta på området vid inflytt: 
Hushållssopor och annat avfall

Utanför garageinfarten mellan Skummjölksgatan 10 & 14 finns behållare för rest- och matavfall. Du använder din tagg/bricka för att slänga ditt avfall i behållarna. Fram tills att hela kv. Utsikten är färdigställd i juni får du slänga ditt övriga avfall (pappers- och plastförpackningar, ofärgat och färgat glas samt metall och tidningar) i de två containrar samt kärl som kommer vara uppställda till höger och vänster om garageinfarten. Vik/skär kartonger för att lättare fylla containrarna samt för att undvika att skräp hamnar på utsidan.

För dig som har lägenhetsförråd i fastigheten
Alla i kv. Utsikten har sitt förråd inom kvarteret. Men många har sitt förråd i en annan huskropp än den man bor i. En del förråd ligger i den del av kvarteret som blir helt färdigställt i juni. Vi har skickat separata mejl med information till berörda i hyresgäster. Lägenhetsförråden är uppmärkta med ditt lägenhetsnummer och du behöver själv införskaffa ett hänglås som du låser ditt förråd med. Vid nyckelutlämningen får du en planskiss där just ditt förråd är uppmärkt.

Cykel- och barnvagnsrum
Det finns gott om cykelförvaring i kvarter Utsikten, dels på Skummjölksgatan 14 och dels på innergården. Cykelrummet på innergården står klart i juni. Det finns även lite större cykelstudios i området Kallebäcks Terrasser där du kan fixa med din cykel. Dessa ligger på Smörkärnegatan 9 & 21. Access till dessa utrymmen finns på dina passerbrickor som du får vid nyckelutlämningen. Barnvagnar ska stå i barnvagnsrummen som finns i källarplan. Kontakta vår kundservice för access till barnvagnsrummen.

För dig som har en balkongdörr
Balkongdörrarna är utrustade med en vädringsspärr. För att aktivera vädringsspärren lyfter du upp handtaget på balkongdörren. När du vill stänga igen trycker du ner handtaget. Undvik att ha balkongdörrarna öppna när det blåser mycket då det riskerar att skada dörrbromsen.

Dörrautomatiken avstängd under inflyttningsperioden
Mellan den 1-15 februari kommer dörrautomatiken till entrédörrarna vara avstängda. Detta för att skydda dörrautomatiken under inflyttningsperioden. När du flyttar in, använd de kilar som ligger vid entrédörrarna för att hålla dörrarna öppna. När du är klar med din inflyttning se till att entrédörren är ordentligt stängd så ingen obehörig kommer in.

Innan du startar diskmaskinen
När du flyttar in är vattnet till diskmaskinen avstängt.
Innan du startar din diskmaskin behöver du sätta på vattnet via vredet bakom kökskranen.

Pågående arbeten i/kring fastigheten
Du flyttar nu in i etapp 1 i kv. Utsikten. Arbetet pågår fortfarande i etapp 2 som ska färdigställas och flyttas in i juni. Fram till dess kommer byggarbetare röra sig i kvarteret och i samtliga fastigheter.
Det pågår arbeten i den lokal som ligger på bottenplan på Skummjölksgatan 14. En del av dessa arbeten kan uppfattas som ljudstörande.
Lokalen beräknas att öppna i juni. Delar av innergården är avspärrad fram tills hela kvarteret är färdigställt och det är viktigt att följa skyltar och inte gå innanför avspärrade områden.
Gatan som används av de som ska flytta in till Separatorsgatan 8 är tillfälligt öppnad under inflyttningen och stängs därefter för att öppnas permanent i juni.
I grannkvarteret pågår pålningsarbete. Detta medför att vägen tillfälligt stängs av kortare stunder under de kommande veckorna.
Göteborgs Stad kommer under året utföra arbeten med gator och trottoarer i området.

Mobilitetsavtal
I Kallebäcks Terrasser vill vi uppmuntra till ett mer hållbart resande och därför har vi begränsat boende- och besöksparkeringarna i området. Som boende i Kallebäcks Terrasser kommer du erbjudas gratis medlemskap i Elbilios bil- och cykelpool. Mer information kommer via Wallenstam-appen. Vi vill också uppmuntra till resande med kollektivtrafik och du kommer därför få ett erbjudande om en månads gratis resande med kollektivtrafiken. Information om hur du kan ta del av detta erbjudande kommer under mars.

Om kv. Utsikten och området Kallebäcks Terrasser
Kv. Utsikten är vårt fjärde kvarter i Kallebäcks Terrasser. Området Kallebäcks Terrasser kommer vara en byggarbetsplats några år framöver. Det är väldigt viktigt att följa och respektera de skyltar som finns i området och att inte gå in på byggområdet.

Hela området Kallebäcks Terrasser beräknas vara klart 2027-2028. Läs gärna mer på Kallebacksterrasser.se

För att du ska veta vad som händer i området skickar vi ut information om pågående arbeten till den mejladress du registrerat på Mina Sidor när vi har aktuella saker att informera om. Du kan även hitta aktuell information på vår hemsida Kallebacksterrasser.se

Viktiga kontaktuppgifter
Under inflyttningen kan det vara bra att spara dessa telefonnummer:
Wallenstam Kundservice Telefon 020-400 100
Wallenstams fastighetsjour: Telefon 031-20 22 22
Schindler hiss: Telefon 020-31 33 33

Frågor?
Eventuella frågor fram till och med din inflyttning går bra att ställa till bostadskogbg@wallenstam.se Efter inflyttningen hänvisar vi dig till vår Kundservice på telefon 020-400 100 eller mejl kundservice@wallenstam.se

Vi hälsar dig varmt välkommen till oss! Hoppas du ska trivas!
Wallenstam AB

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.