För dig som flyttar in på Stallbacken nivå 5 (Åbyvägen 4 A-D) under augusti-september 2019

Här har vi samlat information som kan vara bra att ha för
dig som flyttar in på Stallbacken Nivå 5 under augusti och september!

Låsning lägenhetsdörr
Låset till din lägenhetsdörr är ett daloc lås. Det innebär att du måste lyfta upp handtaget för att kunna vrida om nyckeln och låsa/låsa upp din lägenhetsdörr.

Din tagg gäller dygnet runt
För att komma in i fastigheten behöver du använda din tagg. Taggen gäller dygnet runt och det finns ingen kod för att komma in genom porten. Besökare kan använda porttelefonen, du kan då öppna för dom med din svarslur som sitter i lägenheten.

Borra inte i kaklet
Det är inte tillåtet att borra i eller göra någon typ av håltagning i kaklet eller fogarna i badrummet eller i köket. Bryter man tätskiktet kan det orsaka fuktskador. Ett tips är att använda sig av inredningsprodukter som har sugproppar.

Sprickor i kakel
På grund av ett fabrikationsfel har det uppstått sprickor i en del kakelplattor i badrummen. De sprickor som upptäcktes vid besiktningen är åtgärdade innan inflytt, det finns dock en risk att sprickbildningen fortskrider.

Upptäcker ni sprickor i kaklet, vänligen gör en felanmälan till kundservice. Meddela var sprickan sitter och i vilken omfattning. Bifoga gärna en bild på sprickan.

Sprickorna utgör ingen risk för tätskiktet och kommer att åtgärdas vid två-års besiktningen.
Sitter sprickan i duschutrymmet kan åtgärd eventuellt utföras tidigare.

Sprickor i vägg- och takvinklar 
Under de första två åren kan det uppstå sprickor i vägg- och takvinklar i nyproducerade hus. Det beror på att huset sätter sig. Sprickorna kommer att åtgärdas vid tvåårsbesiktningen.

Varför ser lampkontakterna annorlunda ut?
Den 1 april 2019 började en ny EU-standard för lamputtag och lampkontakter att gälla.
Målet är att alla uttag och kontakter till taklampor ska se likadana ut i hela Europa och att de ska vara jordade. Detta innebär att man enligt lag måste använda DCL (den nya standarden för lampstickproppar och uttag) i alla nya installationer. Därför har alla uttag för taklampor som installerats (både i nyproducerade lägenheter och i gamla lägenheter) från och med den 1 april 2019 den nya EU-standarden.

Det ska gå att köpa lampor som passar till de nya DCL-uttagen, men det kan också vara så att er butik inte har börjat sälja lampor för den nya standarden.

Om du vill använda dina gamla lampor behöver lampkontakten på din gamla lampa bytas ut mot en ny lampkontakt. Dessa går att köpa på till exempel Kjell och Company. Om du har kunskapen som krävs kan du göra bytet själv, annars får du ta hjälp av en elektriker.

Så hittar du ditt källarförråd
Vid nyckelutlämningen fick du med en ritning där ditt lägenhetsförråd är utmärkt. Alla förråden ligger på källarplan och de är uppmärkt med ditt lägenhetsnummer och lantmäterinumret, samma nummer som står på dörren till din lägenhet.

Det finns lastpallar i ditt förråd
I ditt källarförråd har vi ställt en lastpall i plast. På den kan du ställa eventuella pappkartonger för att undvika att de blir skadade vid exempelvis en vattenläcka.

Så hittar du till miljörummet
Du som bor på Åbyvägen 4 C och D ska använda miljöhuset som ligger vid parkeringsplatserna, närmsta porten till Åbyvägen 4D.
Du som bor på Åbyvägen 4 A och B ska använda miljörummet som ligger vid garageinfarten, mellan Åbyvägen 4 B och C.

I miljörummet kan du slänga biologiskt avfall (matavfall), restavfall, tidningar, wellpapp, plast, glas och metall.

Container finns tillgänglig under inflyttningsperioden
Från och med den första inflyttningsdagen den 28 augusti och cirka 2 veckor fram kommer det att finnas en container placerad på korttidsparkeringen som går längs med Åbyvägen 4. Där kan du slänga emballage eller liknande. Det är inte tillåtet att ställa saker utanför containern. Meddela oss gärna om containern är full. Här hittar du kontaktuppgifter till vår Kundservice.

Stallbacken nivå 5 är ett rökfritt boende
Utöver själva lägenheten omfattas även gemensamma utrymmen, gård, balkong, loftgång, uteplats och garage. Här på vår hemsida kan du läsa mer om rökfritt boende

Har du frågor eller behöver du göra en felanmälan?
Om du har generella frågor får du gärna ställa dem här i vårt forum. Du är också välkommen att kontakta vår Kundservice där du även kan lämna din felanmälan. Kontaktuppgifterna till vår Kundservice hittar du här på vår hemsida.

Välkommen till oss, hoppas du ska trivas!
Wallenstam AB Rapportera olämpligt innehåll

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.