För dig som flyttar in på Trollesunds Gårdar i augusti-september 2019

Här har vi samlat information som kan vara bra för dig som flyttar in på Trollesunds Gårdar nu i augusti-september.

Var hittar jag mitt miljörum?

Miljörummet för återvinning kommer att finnas på Trollesundsvägen 56F. Rummet kommer dock inte att bli klart förrän vid inflyttningen i mars 2020. Närmsta återvinningsstation finns cirka 30 meter norr om huset och ligger vid Trollesundsvägen 17 eller 63. Kärl till hushållssopor kommer att finnas utanför porten på Trollesundsvägen 56A tills kassunerna kommit på plats. 

Trollesunds Gårdar är ett rökfritt boende

Trollesunds Gårdar är ett rökfritt boende. Utöver själva lägenheten omfattas även gemensamma utrymmen, gård, balkong, uteplats och garage.  Här på vår hemsida kan du läsa mer om rökfritt boende

Tagg dygnet runt 

För att komma in i fastigheten behöver du använda din tagg. Besökare kan använda porttelefonen som kopplas till ditt telefonnummer och du kan då öppna åt dem. Det finns ingen kod för att komma in genom porten. Access till cykelrum har du redan på dina taggar men för att få access till barnvagnsrum ska du kontakta vår Kundservice.

Container

Från och med inflyttningsdagen och cirka 2 veckor fram kommer det att finnas en container placerad på Tollesundsvägen 56A. Tänk på att använda koden till containern som du fick vid nyckelutlämningen. Där kan du slänga emballage eller liknande. Meddela oss gärna om containern är full. Det är inte tillåtet att ställa saker utanför containern.

Inflyttningsservice

Kontakta Kundservice senast två veckor efter inflytt för att boka en tid för inflyttningsservice. Erbjudandet gäller vid ett tillfälle och i max två timmar.

Varför ser lampkontakterna annorlunda ut? 

Den 1 april 2019 började en ny EU-standard för lamputtag och lampkontakter att gälla. Målet är att alla uttag och kontakter till taklampor ska se likadana ut i hela Europa och vara jordade. Detta innebär att man enligt lag måste använda DCL (den nya standarden för lampstickproppar och uttag) i alla nya installationer. Därför har alla uttag för taklampor som installerats (både i nyproducerade lägenheter och i gamla lägenheter) från och med den 1 april 2019 den nya EU-standarden.

Det ska gå att köpa lampor som passar till de nya DCL-uttagen, men det kan också vara så att er butik inte har börjat sälja lampor för den nya standarden. 

Om du vill använda dina gamla lampor behöver lampkontakten på din gamla lampa bytas ut mot en ny lampkontakt. Dessa går att köpa på till exempel Kjell och Company. Om du har kunskapen som krävs kan du göra bytet själv, annars får du ta hjälp av en elektriker.


Borra inte i kaklet

Det är inte tillåtet att borra i eller göra någon typ av håltagning i kaklet eller fogarna i badrummet eller i köket. Bryter man tätskiktet kan det orsaka fuktskador. Ett tips är att använda sig av inredningsprodukter som har sugproppar. 


Sprickor i vägg- och takvinklar 

Under de första två åren kan det uppstå sprickor i vägg- och takvinklar. Det beror på att huset sätter sig och kommer att åtgärdas vid tvåårsbesiktningen. 


Har du frågor eller behöver du göra en felanmälan?

Om du har generella frågor får du gärna ställa dem här i vårt forum. Du är också välkommen att kontakta vår Kundservice där du även kan lämna din felanmälan. Kontaktuppgifterna till vår Kundservice hittar du här på vår hemsida.

Välkommen till oss, hoppas du ska trivas!
Wallenstam AB Rapportera olämpligt innehåll

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.