Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Hur lång uppsägningstid är det?

Hej,

Hur lång uppsägningstid är det på lägenheten?


Kommentarer

 • Hej Sophie!

  Uppsägningstiden är normalt tre hela kalendermånader och det står angivet i ditt hyreskontrakt.Uppsägningstiden räknas från nästkommande månadsskifte efter att vi tagit emot din uppsägning som ska skickas in till oss skriftligt.

  Planerar du att flytta måste du alltid säga upp ditt kontrakt skriftligt. Gör det i god tid – du är betalningsansvarig för hyran under hela uppsägningstiden.

  Observera att den månad du säger upp lägenheten inte räknas. Du är också skyldig att under uppsägningstiden visa din lägenhet för kommande hyresgäst. Besiktning görs dessutom någon gång under uppsägningstiden.

  Vänlig hälsning,

   

  Lena Kundservice
 • Hej!

  Jag har en fråga ang uppsägning av lgh.
  Låt säga att jag vill säga upp den idag den 15 feb hur länge har jag då rätt att disponera min lgh?
  Eva
 • Hej Eva,

  Om du säger upp lägenheten idag så börjar din uppsägningstid att räknas från 1 mars och tre månader framåt. Uppsägningstiden blir i detta fall mars, april och maj.

  Önskar dig en trevlig helg!
  Lena Kundservice
 • Är det möjligt att komma överens om kortad uppsägningstid om den nya hyresgästen skulle vara intresserad av tidigare tillträde?
  Ida
 • Hej Ida!

  Uppsägningstiden är alltid tre månader, men du kan lägga till ditt önskemål under övriga upplysningar. Vid övriga funderingar är du välkommen att kontakta oss på Kundservice.

  Önskar dig en fortsatt trevlig dag.  Sara Kundservice
 • Jag har köpt en bostadsrätt med inflytt 2019-05-31 som jag kommer vara tvungen att skriva mig på, min uppsägning på mitt hyreskontrakt hos er går ut 2019-06-30. Jag har också skrivit detta under övriga upplysningar på min uppsägning. 

  Hur fungerar detta? Möjlighet till att förkorta min uppsägningstid? Har läst att man inte får äga en bostadsrätt som man är skriven på och samtidigt ha ett hyreskontrakt?

  Vänligen,
  Herman
  Herman
 • Hej Herman!

  Uppsägningstiden är alltid 3 månader.
  Du får inte samtidigt äga en bostadsrätt och ett hyresavtal, men eftersom du sagt upp din lägenhet så är detta inget problem.

  Vid övriga funderingar så kontakta vår Kundservice

  Trevlig helg!
  Lotta Kundservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.