Till senaste kommentaren

Vanliga frågor vid digitala lägenhetsvisningar

Här hittar du svar på vanliga frågor i samband med digitala visningar.

Fråga: Jag såg att det finns en digital visningsfilm på hemsidan, hur anmäler jag mitt intresse?
Svar: För att kunna göra intresseanmälan måste du stå i vår bostadskö. När förmedlingen startar i ett nytt projekt skickar vi ut mejl om intresseanmälan till de som står i vår bostadskö och har klickat i aktuellt område inne på Mina Sidor. Om du inte fått inbjudan till lägenhetsvisning gällande det projekt som nu är aktuellt för digital visning är det dessvärre för sent att anmäla sitt intresse nu. Men ställ dig gärna i vår bostadskö för att kunna visa ditt intresse inför våra kommande projekt.

Fråga: Jag har anmält intresse, vad är nästa steg?
Svar: När du loggat in på Mina Sidor och tackat ja till intresseanmälan så är det bara att invänta nytt mejl från oss. Efter att datumet för intresseanmälan passerat kommer vi skicka ut ny information gällande rangordning av lägenheter. Du kan även logga in på Mina Sidor och se vart i uthyrningsprocessen du befinner dig samt vad kommande steg är.

Fråga: Varför skiljer sig vissa hyror trots att de är lika stora
Svar: Ibland kan hyrorna variera trots att de är lika stora. Detta beror framförallt på vilket våningsplan lägenheterna ligger på.

Fråga: Hur lång tid tar det innan jag får information om att rangordna mina lägenhetsval?
Svar: Information gällande rangordning brukar skickas ut inom ett par dagar efter att datumet för intresseanmälan har passerat.

Fråga: Vart hittar jag information om interiör, lägenhetshyra och planritningar?
Svar: Om du söker fram projektet på vår hemsida så ska du hitta all information gällande lägenheten och området som du kan tänkas behöva. Här hittar du även den digital visningsfilmen. Du kan behöva scrolla rätt långt ner på sidan för att hitta all information du eftersöker.

Fråga: Hur många får rangordna?
Svar: Det varierar hur många som får rangordna. Oftast är det alla som har anmält sitt intresse till projektet som får mejl om att rangordna.

Fråga: Hur lång tid tar det efter att man har rangordnat sina lägenhetsval innan man får svar om man är aktuell för en lägenhet?
Svar: Efter att sista datumet för att rangordna sina lägenhetsval har passerat så går uthyrningsprocessen in i nästa skede. Det varierar hur lång tid det tar innan vi skickar ut mejl efter att man rangordnat sina lägenhetsval men denna delen av processen kan ta några veckor. Så länge sidan för dina sparade rangordningar syns på Mina Sidor pågår tilldelningen och du har fortfarande chans att få ett erbjudande.

Fråga: Får alla mejl efter att man har rangordnat oavsett om man fått en lägenhet eller inte?
Svar: Ja, alla kommer få mejl vare sig de gått vidare i processen eller om kötiden inte räckt till den här gången. Du kommer även kunna ta del av den informationen på Mina Sidor.

Fråga: Jag har stått i er kö jättelänge, hur många ködagar behövs för att få en lägenhet?
Svar: Chanserna för att bli erbjuden en lägenhet varierar mycket eftersom intresset kan vara olika stort till våra olika projekt. Därför kan vi inte svara på hur lång kötid som behövs till respektive projekt. De kan även vara så att många som stått i kö länge tackar nej till lägenhetserbjudandet.

Fråga: Hur många lägenheter kan jag rangordna?
Svar: Det kan variera hur många lägenheter du får rangordna, beroende på vilket projekt du sökt lägenhet för. Hur många lägenheter som gäller för ditt projekt står i meddelandet du kommer få när du blir inbjuden till att rangordna.

Fråga: Jag har gjort min rangordning av lägenheter, vart kan jag se mina val?
Svar: Efter att datumet för rangordningen passerat kan man inte ändra rangordningen, men de är synliga på Mina Sidor. Där skall du även fylla i din årsinkomst samt din huvudsakliga sysselsättning.

Fråga: Jag ska skicka in mina arbetsgivarintyg men det finns bara möjlighet att ladda upp ett intyg och jag har flera, hur gör jag?
Svar: Du kan sammanfoga dina intyg i en PDF och därefter ladda upp.

Fråga: Jag har blivit erbjuden en lägenhet och skickat in mina intyg. Har allt kommit fram?
Svar: Om du blivit ombedd att skicka in intyg och vi skulle sakna något så kommer ansvarig uthyrare att kontakta dig och be dig komplettera.

Wallenstam AB (Uppdaterad )

Kommentarer

 • När det är dags att rangordna lägenheterna efter den digitala lägenhetsvisningen, kommer man då kunna se lägenheternas placering i huset? Alltså inte bara våning utan vilka som är mot skogen och vilka som är mot innergården
 • Hej Jonna,

  Tack för du kontaktar oss.

  Ja, detta kan du se om du går in på planritningar, så kan du under bofaktabladet under respektive lägenhet se orienteringsvyn samt fasadvyn.
  Då skall du kunna utläsa mot vilket håll lägenheterna vetter mot.

  Hälsningar

  Annica
 • Hej!
  Nu pga corona så är det ju digitala visningar. Om man rangordnar lägenheten och blir erbjuden en lägenhet, kommer man då få komma och kolla på lägenheten fysiskt innan man behöver säga ja? Tänker då det bara finns videos på en 4:a vilket inte ger helt samma känsla som om man är intresserad av en 2:a.
 • Hej Helene!

  Tack för din fråga!

  Nej, för tillfället är det bara digitala visningar som gäller. Även om det inte är exakt samma lägenhet som visas, är ju materialval och vitvaror detsamma. Sen kan man ju klicka i sig på varje specifik lägenhet för att kika på ritningen.

  Önskar dig en fin kväll!


Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.