Nytt elhandelspris för 2023

I oktober skickade vi ut information om preliminärt nytt elpris om 300 öre (ex moms) för 2023. Elpriset är fortsatt högt på marknaden och har varierat mycket under hösten 2022. Wallenstams princip sedan många år är att ge marknadens lägsta pris på ettårigt fastprisavtal, detta för att våra kunder inte ska utsättas för risken för plötsliga prissvängningar.

Enligt ny avstämning den 15 december blir priset 250 öre/kWh (ex moms) under 2023. Det är tack vare vår satsning på förnybar energi som vi kan erbjuda det absolut bästa priset för ettårigt elavtal på elmarknaden nu. OBS! På grund av fallande el-priser kan vi från den 28:e februari erbjuda en rabatt på elpriset. Läs mer om detta här


Tillsammans med det statliga elstöd som utlovats blir kostnaden 250 öre/kWh (ex moms) minus 50 öre (elstöd) per kWh, om förbrukningen är samma som föregående år. Elstödet kommer att utbetalas som ett engångsbelopp.

Elpriset avser en el du själv förbrukar genom din hushållsel, dvs den rad på fakturan som heter ”Förbrukning el”Fastighetsägaren betalar övrig fastighetsel såsom exempelvis hiss, ventilation och allmänbelysning. Det nya priset debiteras som vanligt efter din förbrukning och visas på din hyresavi i februari.Elstöd
De höga elpriserna som råder i hela Europa drabbar både privatpersoner och företag, därför har regeringen tagit fram ett elstöd. Vi kommer att utbetala det stödet till alla som köper el ifrån oss enligt samma princip som regeringens förslag på utformning till privatpersoner. Regeringen har kommunicerat att det kommer att betalas ut 50 öre/kWh och att det är utformat för att hjälpa till att klara nästa års elkostnader, uträknat på historisk förbrukning ett år tillbaka.
Mer information om elstödet går att läsa i detta inlägg

Wallenstam har gjort en egen sida för information kring elen. För att komma dit klickar du här

Har du frågor eller funderingar kontakta gärna vår kundservice

Wallenstam AB (Uppdaterad )

Kommentarer

 • Det hade varit trevligt om det fanns möjlighet att välja mellan fast och rörligt pris via den leverantör ni valt så man inte tvingas in i fast pris om man inte vill ha det. I år har det ju varit mycket förmånligt men nästa år tror jag fast pris på 2.5kr/kWh kommer ge ett högre snitt än vid rörligt.
  Erik
 • Hej Erik!

  Tack för din fråga.

  Rörligt pris innebär en stort risk eftersom priserna kan variera så mycket, det har vi sett prov på i år. Detta är en risk som vi inte utsätta våra hyresgäster för och därför har vi valt ettårigt elpris. Vi strävar alltid efter att hitta ett så bra erbjudande som möjligt på ettårigt elpris.

  Önskar dig en fortsatt fin dag,

  Hälsningar,
  Lovisa Kundservice
 • Helårspris ligger nu på 1.40kr/kWh. Ert nya pris är 2.5kr/kWh, en ökning med 600%.
  Rimiligt? Knappast.
  Fredrik Wallinder
 • Hej Fredrik,

  Priserna på el har ökat kraftigt i Sverige och i hela Europa under året. Elpriserna är höga nu. Vi har haft ettåriga elavtal även i år och tidigare år, det är inget nytt. Vi strävar alltid efter att hitta ett så bra erbjudande som möjligt på ettårigt elpris. I år har våra hyresgäster betalat 40 öre ex moms under hela året vilket är ett väldigt förmånligt pris i dagsläget.

  Önskar dig en fortsatt fin dag,

  Hälsningar,
  Lovisa Kundservice
 • Saken gäller 2023, er upphandling gick visst inte så bra.
  Fredrik Wallinder
 • Hej igen,

  Jag förstår att du upplever det nya priset som en stor höjning. Däremot kan jag inte se att det går att få ett billigare pris på marknaden idag med samma förutsättningar.

  Om du har fler frågor detta vidare är du välkommen att mejla kundservice@wallenstam.se eller ringa till oss på 020-400 100.

  Vänligen,
  Lovisa Kundservice
 • Jätte konstigt att ni väljer att ta dessa elpriser nu när elen ligger på 80 öre.
  Ni tvingar oss att köpa elen av Wallenstam till ett pris som är mer än dubbelt så högt.
  Anonym
 • Hej!

  Detta pris är förhandlat och jämfört med marknadspriset på avstämningsdagen den 15 december. Det gick inte att få ett billigare pris på marknaden då med samma förutsättningar.

  Krävs justeringar inför 2024 kommer vi självklart verka för att ni ska få ett lägre pris.

  Önskar dig en fin dag,

  Hälsningar,
  Lovisa Kundservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.