Till senaste kommentaren

Kommer jag som köper el av Wallenstam få del av elprisstödet?

Hej,
Kommer Wallenstam skicka vidare elpriskompensationen som presenterades av regeringen idag till oss som har individuell mätning av el och inte själva sitter på avtalet med elbolaget? Eller tänker ni behålla pengarna själva?
Anna
Visa bästa svaret

Kommentarer

 • Hej  Anna!

  För de hyresgäster som har individuell mätning och köper sin el via Wallenstam kommer vi att betala ut elstöd enligt samma principer som det statliga stödet är utformat.

  Stödet går till privatpersoner med ett giltigt hyresavtal som omfattar individuell mätning den 17 november 2022 och utbetalas som en hyresrabatt på hyresavin för februari.

  Varför betalas elstöd ut? Bakgrunden till regeringens beslut om elstöd är att hjälpa hushåll att klara kommande höga elpriser genom ett elstöd. De privatpersoner som hyr lägenhet med individuell mätning av Wallenstam och därmed inte har ett eget elnätsavtal får inte del av detta stöd via staten. Däremot har Wallenstam beslutat att utbetala motsvarande stöd enligt samma upplägg som regeringen beslutat.

  Vem får elstöd? Privatperson som hade ett giltigt hyresavtal med Wallenstam omfattande individuell mätning den 17 november 2022.

  När och hur betalas stödet ut? Som ett engångsbelopp via hyresrabatt på hyresavin för februari 2023.

  Hur mycket stöd får den som omfattas av stödet? Stödet är baserat på historisk förbrukning och uppgår till 50 öre per kWh som har förbrukats i aktuell lägenhet under perioden 1 oktober 2021 till 30 september 2022.

  Om jag har flyttat in i nyproduktion som inte haft så lång förbrukning? I de fall det inte finns tillgång till 12 kompletta månadsvärden kommer ersättningen beräknas utifrån ett schablonbelopp för respektive lägenhetstyp.

  Får jag stöd om jag flyttat in efter den 17 november? Avstämningsdagen för det statliga stödet är den 17 november. Hyresgäster som flyttat in efter den 17 november 2022 har inte rätt till någon ersättning från Wallenstam, utan eventuellt från den bostad hyresgästen bodde i den 17 november.

  Får företag som hyr bostäder elstöd? Wallenstam inväntar information från regeringen där besked vad som gäller företag inte har kommit ännu. Så i dagsläget avser detta endast privatpersoner.

  Har du frågor eller funderingar kontakta oss på kundservice.

  Vänliga hälsningar,
  Lovisa Kundservice
  (Uppdaterad )
  Bästa svaret
 • Hej
  Detta gäller även mig som bodde hos er november-maj? Man behöver inte vara boende nu för att ta del av stödet så länge det skett någon gång under perioden oktober 21-oktober 22?
  Jonathan Nord
 • Hej!

  Tack för att du kontaktar oss, 

  Vi kommer att se över de riktlinjer som finns för stödet och se till att alla som är berättigade stödet får ta del av det.

  Önskar dig en fin eftermiddag!

  Hälsningar,
  Lovisa Kundservice
 • Hi,  
  The period which the government is paying out October 1, 2021 to September 30, 2022.  
  I lived in a rental apartment with wallenstam during that period until Aug-2022 and was paying electricity consumption bills as part of my monthly invoice to wallenstam. Now that the government is giving a subsidy, will the wallenstam keep the money subsidized money or is there any process that can be paid out to tenants who lived partly during the tenure.
  Rohit V
 • Hello!

  Thanks for your question,

  Information in English about the electricity support is found in this post.

  Have a nice day,

  Kind regards,
  Wallenstam AB

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.